Sari la conținut

Trecerea de la henna la vopsea chimica

Majoritatea stilistilor iti vor spune ca este riscant sa vopseasca cu vopsea chimica un par vopsit cu henna. In scoala romaneasca de cosmetica nu s-a folosit henna, astfel ca nu exista experienta. Singurele surse de informatie cu care intra in contact direct sunt furnizorii de vopsea, care, evident, vor prezenta lucrurile intr-un mod care sa ii avantajeze.

DAR, aceeasi avertizare este valabila la decolorarea parului IN GENERAL. Atunci cand acesta a fost vopsit de multe ori cu vopsea chimica si este degradat, decolorarea il poate afecta grav. Am fost vopsita blonda 10 ani, si inainte de aceasta am avut suvite blonde facute pe par saten, si am vazut cum parul se rupea si cadea suvite intregi la spalat, in chiuveta stilistei. Din fericire, ulterior am gasit un stilist grozav si nu am mai avut probleme.

Personal, am trecut de la castaniu inchis la blond-capsuna dintr-o sesiune de decapaj, fara ca parul sa se deterioreze.

Realitatea este ca decolorarea cu pudra, in folie, incalzeste extraordinar de tare parul, astfel ca acesta se poate deteriora grav. In plus, pudra va reactiona chimic si cu vopseaua pe care o gaseste pe par, henna sau chimica.

Explica-i stilistului tau cu ce ai fost vopsita anterior. Cat timp asteptati sa actioneze pudra, urmareste atent parul infoliat, astfel incat sa nu se supraincinga. Verificati cate o suvita, din 5 in 5 minute, daca a reactionat deja. Nu lasa pudra in par mai mult decat este nevoie!

Se vor obtine nuante deschise de oranj sau blond, in functie de tipul de par, durata aplicarii, concentratia decolorantului, etc.

Pentru un rosu intens: dupa decolorare, se poate reaplica henna pura. Rezultatele vor fi foarte frumoase daca se vopsesc doar suvite, de asemenea. Aplicata ca strat final, henna va proteja firul de par impotriva ruperii sau deteriorarii.

O alternativa la henna, ca strat final protector, este cassia, care nu va colora parul, dar va avea aceleasi efecte benefice ca henna.

Daca parul a fost colorat saten, castaniu sau brunet cu un amestec de henna si indigo, testeaza decolorantul intai pe o suvita, deoarece culoarea rezultata poate avea tonuri de verde, iar parul poate fi deteriorat de un decolorant puternic. Ideal ar fi sa asteptati pana cand indigo este indepartat prin spalari din par (mai multe luni).

Sampon anti-matreata si vitamina C

O metoda mult mai putin invaziva de a ajuta henna si indigo sa iasa din firul de par este urmatoarea: se aplica pe par o masca de sampon anti-matreata si vitamina C pisata, pentru 30 minute. Se clateste si se aplica balsam. Se repeta de mai multe ori, pana cand se obtine un rezultat satisfacator. Acest proces nu va decolora parul in sine si nu are rezultate garantate, dar a fost folosit cu relativ succes de multe persoane.

Masca de par cu Cassia – tratament reparator

O masca de Cassia obovata, aplicata dupa tratamente chimice, va fortifica parul, il va proteja de rupere, si nu va schimba culoarea in mod vizibil. Lasata cateva ore sa actioneze pe parul foarte deschis, poate da tonuri de blond cald. Pentru timp de actiune 30 minute, nu va avea efect colorant vizibil.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *